II Međunarodni kongres studenata turizma i hotelijerstva

12312066_10206128072019994_2077035948_n

U Novom Sadu će se u periodu od 27. do 29. novembra održati II Međunarodni kongres studenata turizma i hotelijerstva – MEKST2015, u organizaciji udruženja “Fortuns”, a u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom studenata turizma i hotelijerstva (IASTH) i Prirodno – matematičkim fakultetom iz Novog Sada.

Događaj će okupiti oko 700 studenata iz jugoistočne Evrope. Teme ovogodišnjeg Kongresa su: omladinski turizam, kulturni turizam, EU projekti i IT u turizmu.

Članica našeg tima Jelena Lukić je jedan od organizatora MEKST-a, dok je Milica Manić, koordinatorka za Međunarodnu komunikaciju ISWiB festivala, jedan od govornika na temu IT u turizmu. Milica će učesnicima govoriti o tome kako je SOT kao neprofitna organizacija uspeo da putem društvenih mreža dođe do velikog broja mladih ljudi u Beogradu i Srbiji i da pokrene besplatnu aplikaciju koja stranim turistima olakšava snalaženje u našoj prestonici. Ovom prilikom naša predstavnica će pokazati mladim ljudima da je glavni preduslov za uspeh ideja i volja da napredujemo i da se razvijamo i da nedostatak sredstava ne treba da predstavlja prepreku na putu ka ostvarenju ciljeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *