SOT u Sloveniji

12370744_10208674558167895_8586178739089428279_o

Svetski omladinski talas je prošle nedelje (od 1. do 4.12.) imao svoju predstavnicu na studijskoj poseti Sloveniji. Jelena Carević, HR koordinatorka na projektu ISWiB, u oktobru je prisutvovala seminaru „Omladinski rad u Srbiji– od korisnika do promotera razvojne saradnje“ čiji je organizator udruženje Narodni parlament iz Leskovca. Nakon seminara usledio je poziv za studijsko putovanje u Sloveniju na koji se naša članica rado odazvala.

Cilj putovanja bila je prvenstveno poseta partnerskoj organizaciji udruženja Narodni parlament pod nazivom SLOGA (Slovenian Globala Action) čije je glavno polje delovanja i interesovanja razvojna saradnja i humanitarna pomoć. Pored ove NVO platforme, održani su sastanci sa nekim od najistaknutijih nevladinih i neprofitnih organizacija u Ljubljani (Zavod Voluntariat, Udruženje Humanitas, Udruženje Slovenska filantropija, Salto Youth resursni centar, National Council of Youth, Institut za afričke studije) i u Celju (Omladinski centar). Učesnici putovanja su imali priliku da vide kako funkcionišu slovenačke NVO, da li se susreću sa sličnim problemima kao i naše organizacije i na koji način se bore sa istim.

Jelena je imala prilku da se umreži kako sa predstavnicima slovenačkih tako i sa predstvanicima naših organizacija i nadamo se uspešnim saradnjama u budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *