Fabrika mladih preduzetnika

12380293_10153746950081665_1982515785_n

Fabrika mladih preduzetnika

U organizaciji Centra za razvoj ideja, u četvrtak, 12. decembra u UK Palilula održana je završna konferecnija projekta “Fabrika mladih preduzetnika”. Članovi Svetskog omladinskog talasa su imali priliku da čuju nekoliko predavanja u vezi sa temom preduzetništva mladih.

U prvom delu konferencije prisutnima se obratio osnivač portala “Brides2Bride“, “PhotoBooth” kabine, te proizvoda “Čarobni pasulj“, Nikola Vučićević, koji je svim prisutnima podelio svoja preduzetnička iskustva, uspone i padove i razlog zbog kojih je odlučio da se počne baviti preduzetništvom. Potom je na scenu nastupio predstavnik RING Srbija , Lazar Lekić, koji je prisutne upoznao sa prvim i jedinstvenim nacionalnim start-up takmičenjem u Srbiji, uslovima i načinima prijave, te mogućnostima dobijanja start-up investicije odlaskom na regionalno takmičenje start-up kompanija u Sofiji.

U drugom delu konferencije održano je panel predavanje o načinima proizvodnje organske hrane koristeći onlajn načine promocije. Predstavljena je start-up ideja OrganicNet, onlajn tržnice organske hrane, u čije ime se obratila Stanislava S. Novoselac. Nakon njenog izlaganja o sopstvenim preduzetničkim poduhvatima, Ana Dolovac i Mirko Vlček, mladi i uspešni organski proizvođači, takođe su ispričali svoja iskustva u uzgajanju i prodaji organskih proizvoda.

Konferenciju su zatvorili predstavnici inkubatora NOVA ISKRA, Jovana Lea Simić I Darko Mandić, osnivači JDM kompanije koja se bavi izvozom ekskluzivnih džemova iz Srbije, upoznavanjem sa novim servisima i brendovima, kao i poslovnim konsaltingom.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *