Deseti rođendan Svetskog omladinskog talasa

12391252_954523007917470_9087982914181316585_n

U sredu, 16. decembra, Svetski omladinski talas obeležio je svoj prvi jubilej. Koktel povodom desetog rođendana održan je u Muzeju nauke i tehnike, uz prisustvo partnera, alumni članova i dosadašnjih volontera.

Kako je Međunarodna studentska nedelja u Beogradu glavni projekat Svetskog omladinskog talasa, prisutnima se obratila Jelena Nikolić, predsednica predstojećeg ISWiB-a. Ona se osvrnula na rad organizacije u protekloj godini, kao i na predstojeći period.

„S obzirom na to da slavimo 10 godina, naredni ISWiB, tematski određen kao „Generacije slave inovacije“, spaja staro sa novim, tradiciju sa modernim, slaveći inovativnost i brojne generacije koje su stvarale duh ISWiB-a. Proslavićemo tradiciju okupljanja studenata avanturističkog duha, spremnih za nova poznanstva, zabavu, a najviše za učešće u edukativnom programu koji će ove godine biti još raznovrsniji nego do sada. Festival će i ovoga puta pružiti priliku mladima koji dolaze sa više kontinenata da podele svoja mišljenja o problemima koji nas sve povezuju i nadilaze različitosti kultura i običaja.“

Jelena je naglasila da se ovim projektom promovišu aktivizam i volonterizam, a mladi se podstiču da budu uključeni u procese koji su za njih važni. Pored toga, spomenula je i projekat ISWiBPROMOters na kom je angažovano deset bivših participanata iz celog sveta kako bi putem društvenih mreža promovisali ISWiB na lokalnom nivou. „Deleći svoja iskustva koja su stekli na našem festivalu i u Beogradu sa svojim prijateljima i kolegama, cilj je da promoteri privuku pažnju ljudi koji će postati potencijalni učesnici narednog ISWiB-a. Na ovaj način promovišemo ne samo festival, već našu kulturu uopšte.“

Koktelu su prisustvovali predstavnici organizacija i portala sa kojima je Svetski omladinski talas do sada sarađivao i oni sa kojima će tek sarađivati, među kojima su Krovna organizacija mladih Srbije, Organizacija Kreativnog Okupljanja, Belgrade free tour, Que pasa, BEUM, OSSI, Portal Mladi, 24sata, Adria Media Group, kao i počasni konzul ambasade Estonije.

Na kraju večeri članovi SOT-a zahvalili su se svim dosadašnjim partnerima i saradnicima, a koktel su upotpunili proizvodi Coca-Cole, Zlatiborca, Čipkinog dima i Oleg votke.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *