Održan je prvi Sajam volonterizma!

dsc_0144

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana volontera, naša organizacija je u nedelju, 4. decembra, organizovala prvi Sajam volonterizma sa ciljem promovisanja volonterskog angažovanja.

Na prvom delu Sajma posetiocima su se predstavile sledeće omladinske i studentske oganizacije: Portal Mladi, ESN BelUpGrade, ESTIEM LG Beograd, Centar E8, Otvorena komunikacija, ELSA Beograd, FON-ov centar za razvoj karijere, Centar za razvoj ideja, Ujedinjena Srbija, AS centar, Savez izviđača Srbije, YFU Srbija, Osmeh na dar, Omladinska grupa “Promena”, Klub za Ujedinjene nacije Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kao i Veslački klub Beogradski univerzitet. Predstavnici i predstavnice ovih organizacija upoznali su mlade sa svojim radom, projektima, ali i mogućnošću da postanu njihovi članovi i članice. Veoma nam je drago što je veliki broj mladih imao priliku da se poveže, pogotovo jer su neke nove saradnje između pomenutih organizacija dogovorene upravo na našem Sajmu!

Drugi deo Sajma volonterizma bila je panel diskusija pod nazivom „Od volontiranja do karijere“, na kojoj su Milica Škiljević (predstavnica Krovne organizacije mladih Srbije), Adam Kovač (predstavnik EY Serbia Careers) i Bojan Milenković (predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu) govorili o svom volonterskom iskustvu i aktivizmu za vreme studija. Kroz njihove primere saznali smo šta ih je motivisalo da uopšte „uplivaju“ u volonterske vode, ali i kako im je volontersko angažovanje pomoglo da se izgrade, lično i profesionalno.

Učesnici panel diskusije

Kao organizatori prvog Sajma volonterizma, izuzetno smo zadovoljni posećenošću i utiscima svih učesnika i gostiju, tako da ćemo se sigurno potruditi da Sajam postane jedan tradicionalan događaj na kojem ćemo svake godine okupljati sjajne mlade ljude i zajedno sa njima proslavljati volonterizam!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *