Sajam volonerizma – Upoznajte paneliste!

Povodom predstojećeg Sajma volonterizma koji će se održati u utorak, 5. decembra, Svetski omladinski talas vam predstavlja paneliste koji će učestvovati na panel diskusiji na temu “Karijera – odakle početi?”:

Katarina Šonjić obožava volontiranje i na ovom polju je aktivna već 10 godina. Veliki deo njenog volonterskog iskustva je obeležilo članstvo u studentskoj organizaciji “AIESEC” gde je provela tri godine. Nakon toga je, zajedno sa kolegama, pokrenula svoj projekat “Belgrade Test konferenciju” i postala član tehnološke organizacije “HeapSpace”. Bila je deo volonterskog tima na preko 15 projekata i veruje da je to jedan od boljih načina da se tokom studentskih dana usavršimo, pronađemo u nekoj oblasti i upoznamo sjajne ljude. Trenutno radi kao HR & Marketing asistent u kompaniji “Zühlke”.

Danilo Grbović je osnivač prve kulturne i mobilne aplikacije “FilterApp” u Srbiji koja na jednom mestu ima sve beogradske ustanove kulture i njihove događaje. Takođe je u okviru Ministarstva omladine i sporta bio deo službe za odnose sa javnošću, kao i voditelj, urednik i novinar radio stanica “Studija B” i “AS FM”.
Sa svojim bogatim volonterskim iskustvom koje ga krasi, Danilo će vam pričati na koji način su njemu pomogla prethodna volonterska iskustva i zbog čega je ono značajno za razvoj profesionalne karijere.

Miloš Obradović je trenutno na poziciji predsednika odbora direktora omladinske organizacije „Spirit of Youth”. Organizacija realizuje projekte za sve uzrasne kategorije (decu iz vrtića, osnovce, srednjoškolce, studente i roditelje), od kojih je najznačajniji “Karavan Duh mladosti”. Pomenuti projekat je u 2017. godini obišao 34 grada u Srbiji, gde se kroz koncipiran sadržaj promovisalo dualno obrazovanje i preduzetništvo, besplatno vežbanje za mlade, volonterizam i lokalni aktivizam. Miloš je takođe i predsednik sportskog udruženja Univerziteta u Beogradu i član pravnog odbora Univerzitetskog sportskog saveza Srbije. Tokom svoje karijere, pokrenuo je i realizovao više projekata: „Karavan Duh mladosti“, „EU karavan Spirit of Youth“, „Sportski karavan Spirit of Youth“ , „Beogradske Ulice mladih“ , „Međunarodni univerzitetski sportski turniri“, „Privredni Forum mladih Evrope“, „Međunarodni volonterski kamp“,„Volonterski centar Spirit of Youth“, „Seminar za edukaciju volontera“, „House of Hope”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *