Upoznajte paneliste Sajma volonterizma 2018!

Sajam volonterizma 2018.

Panel diskusija ”Volontiranje – iskustvo – karijera” održaće se 5. decembra u Gnezdu na 6. spratu Beograđanke u okviru manifestacije Sajam volonterizma, koju Svetski omladinski talas organizuje povodom Međunarodnog dana volontera. Tim povodom vam predstavljamo paneliste, mlade, uspešne poslovne ljude koji će govoriti o njihovim počecima volontiranja i tome kako je volontiranje doprinelo njihovim sadašnjim karijerama.

Deniz Hoti je nagrađivani socijalni dizajner, preduzetnik, omladinski lider i konsultant u oblastima javnog zagovaranja, društvenih inovacija i prikupljanja sredstava, sa više od 9 godina iskustva u civilnom sektoru u Srbiji. Nagrađivani je ekspert za dizajniranje edukativnog programa „Kad porastem biću…“ (II mesto na nacionalnom takmičenju primera dobrih praksi u oblasti karijernog vođenja i savetovanja, Euroguidance centar Srbija) u 2017. godini. Ispred Krovne organizacije mladih Srbije imenovan je za eksperta u Timu Evrope, dok je ispred Nacionalne Asocijacije Praktičara/ki Omladinskog Rada imenovan za mentora u Regional Social Innovation Policy Lab-u u okviru You SEE platforme.  Radio je kao trener sa decom i mladima, odraslima, vladom, osnovnim i srednjim školama, OCD, ustanovama kulture i kompanijama. Zajedno sa njima dizajnirao je iskustvo učenja za više od 1500 ljudi, iz 12 različitih zemalja. U svoje slobodno vreme pokreće organizacije i društvene biznise. Osnivač je Connecting-a. Zaljubljen je u Design Thinking i zna da pravi pivo.

Deniz Hoti

Miloš Pešić o sebi govori:  “Danas je obrazovanje mnogo širi pojam od školovanja. Volim da kažem da nam školovanje u većini slučajeva samo omogući da vodimo prosečan život, a samoobrazovanje i lični razvoj da drastično poboljšamo svoje sposobnosti, lične i profesionalne veštine, a samim tim i kvalitet svog života. To je bio moj motiv da se poslednjih par godina posvetim upravo ovim kategorijama i radim aktivno na kreiranju različitih programa i predavanja iz oblasti ličnog razvoja. Osnivač sam IQ Centra – edukativnog centra za lični i profesionalni razvoj.”
Radi kao predavač tehnika efikasnog učenja (Brzo čitanje, Tehnike pamćenja, Mentalne mape, Organizacija učenja). Takođe, on je autor i predavač programa treninga ličnog i profesionalnog razvoja IQ+ (Upravljanje vremenom, Upravljanje stresom, Donošenje odluka, Projektovanje ciljeva, Komunikacione veštine). U oblasti aktivizma i volonterizma je od studentskih dana, vodio je u to vreme projekat Tetraktis, koji je imao za cilj širenje svesti o celoživotnom obrazovanju rada na sebi kod mladih i organizaciju različitih besplatnih edukativnih predavanja i radionica za studente i mlade. U julu 2018. godine pokrenuo je Fondaciju 1% koja ima za cilj podršku mladim talentovanim ljudima da iznesu i ostvare svoje ideje, talente i potencijale. U planu imaju nastavak saradnje sa Regionalnim centrom za talente Beograd i organizaciju različitih drugih projekata i akcija, koji će kroz edukaciju, predavanja ili prikupljanje sredstava pomoći mladim talentovanim ljudima.

Milos-Pesic

Aleksandar Jakovljević je Projektni koordinator u Nacionalnoj alijansi za lokalni ekonomski razvoj (NALED) od jula 2017. godine unutar Odeljenja za regulatornu reformu. Zadužen je za praćenje aktivnosti na polju unapređenja pozicije Republike Srbije na Doing Business listi koja prati uslove poslovanja. U sklopu svojih zaduženja prati zakonodavne i druge aktivnosti koje mogu imati uticaj u oblastima koje prati Svetska Banka. Takođe, među aktivnostima unutar NALED-a ubraja se koordinacija projekata Saveta Evrope. Osnovne studije je završio na St. Francis College-u u Njujorku iz finansija i biznis menadžmenta. Nakon toga, Aleksandar je diplomirao na Bucerius Law School na programu Master of Law and Business. Pohađao je semstar u Berlinu na Freie University kao i letnji program na East China Normal University u Šangaju. Svoja znanja proširuje učešćem na mnogobrojnim domaćim i evropskim obukama i seminarima. Pre dolaska u NALED, četiri godine je bio predsednik Organizacije srpskih studenata u inostranstvu (OSSI), kao i, između ostalog, praktikant u Stalnoj misiji Republike Srbije pri UN u Njujorku.

Aleksandar-Jakovljevic

Pavle Krivokuća je panelista čije je glavno područje ekspertize spajanje različitih oblasti business development-a i preduzimanje svrsishodnih akcija i odluka. Sa velikim iskustvom u business development-u, customer journey mapping-u, prodaji, optimizaciji procesa, upravljanju projektima, event menadžmentu i javnom obraćanju, sarađivao je sa više od 800 različitih organizacija i kompanija, producirao i ko-producirao preko 500 događaja, i upravljao budžetima većim od 200 hiljada evra. Kroz svoja iskustva, direktno je radio sa preko sto malih preduzeća i startup-a u razvoju njihovog posla. Direktno je sarađivao sa preko 500 ljudi u timovima različitih veličina i ima više od 600 časova iskustva u javnom obraćanju. Ponosni je alumni član AIESEC-a, Junior Achievement-a, Scout movement-a, Youth Offices, kao i član udruženja Mensa Serbia.

Pavle-Krivokuca
Lara Simović je account u Ovation BBDO. Rođena je 9. novembra 1995. u Banja Luci, a trenutno živi u Beogradu i student je master akademskih studija na Fakultetu organizacionih nauka. Završila je Gimnaziju u Banja Luci, društveno-jezički smer. Poslednje dve godine srednje škole pohađala je International Baccalaureate Diploma Programme (IB). Diplomirala na Fakultetu političkih nauka, smer međunarodni odnosi. Prvo radno iskustvo stekla je u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji, gde je provela 3 meseca radeći kao volonter u konzularnom odelenju. Radila je praksu u PR agenciji Olaf&McAteer i ISAC fondu, a učestvovala je i na brojnim seminarima i konferencijama za mlade u Evropi i regionu. Svojevremeno se profesionalno bavila košarkom a trenutno je freelance novinar u online magazinu ZdraviJa. Lara poseduje diplome Digital Media Campusa koji organizuje kompanija Ringier Axel Springer i Studija budućnosti koje tradicionalno organizuje Beogradska otvorena škola. Nakon diplomiranja, Lara se zapošljava u poznatoj marketinškoj agenciji Ovation BBDO gde radi na poziciji account-a. Interesuju je teme iz oblasti održivog razvoja i geopolitike. Tečno govori engleski i italijanski jezik.

Lara-Simovic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *