Misija&Vizija

O nama – ciljevi

123

Studentsko-omladinska organizacija „World Youth Wave“ (WYW) osnovana je 24. oktobra 2005. godine kao nestranačko, nevladino i neprofitno udurženje građana sa osnovnom misijom da afirmiše i promoviše međunarodnu omladinsku saradnju i interkulturalnu razmenu. Organizaciju je osnovala grupa studenata i postdiplomaca koji su bili motivisani iskustvima stečenim na međunarodnim konferencijama i festivalima, ali koji su istovremeno posedovali prethodno stečena iskustva aktivnim učešćem u nevladinom sketoru.

Polazeći od činjenice da je omladinski sektor svojevrstan nosilac stabilnosti demokratskog društva, i da su mladi lideri sutrašnjice, „Svetski omladinski talas“ (SOT) ima za cilj:

  • unapređenje saradnje među populacijom mladih na nacionalnom i profesionalnom nivou;
  • uspostavljanje profesionalnih kontakata između studenata i stručnjaka iz različitih oblasti;
  • jačanje kapaciteta mladih u nevladinom sektoru u Srbiji;
  • borbu protiv ksenofobijje;
  • potvrđivanje i usvajanje interkulturalnih i evropskih vrednosti;
  • pospešivanje interkulturalnog dijaloga.

Kao platforma za povezivanje studenata na lokalnom, regionalnom i međunarodnom nivou, SOT se u svom delovanju vodi devizom „mladi za mlade“.

Od svog osnivanja, SOT pruža priliku svojim članovima da rade na sopstvenom ličnom i profesionalnom razvoju bivajući uključen u projekte organizacije. Prenošenje znanja i iskustva koje su stariji članovi stekli radeći na projektima organizacije, omogućiće svim novim članovima da unaprede sebe. Samim tim, oni će nastaviti sa realizacijom novih projekata i aktivnostima organizacije u godinama koje predstovje. Godinama unazad, u projekat su bili uključeni mladi ljudi koji su svojim entuzijazmom, voljom i kreativnošću imali priliku da steknu nova znanja i iskustva, te da ih prenose na mlađe generacije. Održavanje takvog kontinuiteta

Ideja je da se SOT u našem društvu vremenom pozicionira kao stecište proaktivnih, društveno odgovornih i ambicioznih pojedinaca, koji će kroz saradnju, ali i svojim individualnim delovanjem, u budućnosti ostvarivati pozitivan uticaj na društvo u kome živimo.

Misija

Kroz održive platforme za povezivanje mladih iz Srbije i inostranstva težimo da podignemo njihove kapacitete za društveno djelovanje i osposobimo im prostor za upoznavanje u cilju veće saradnje i zajedničkog delovanja.

Vizija

Mladi su nosioci progresivnih društvenih promena kroz međunarodnu saradnju i interkulturalni dijalog.