#CenimSebe

Tekuća godina je period u kom smo bili suočeni sa velikom zdravstvenom krizom na globalnom nivou. Bili smo nikad otuđeniji, a opet nikad bliži jedni drugima, ujedinjeni u pokušaju da očuvamo međuljudsku povezanost makar preko žice. Svakako, sve ovo značajno je uticalo na naše mentalno zdravlje.

Da li ste znali da jedna osoba na svake četiri u nekom trenutku svog života prođe kroz neku vrstu mentalne bolesti? Mentalno zdravlje jednako je važno kao fizičko zdravlje. Mentalno zdravlje nije nečija tuđa briga, to je svačija lična briga, deo obavezne higijene i nešto što svako treba i zaslužuje da neguje.

U duhu Svetskog dana mentalnog zdravlja, kao i borbe za destigmatizaciju mentalnog zdravlja, upravo ovu tematiku odabrali smo kao krovnu tematiku rada naše organizacije Svetski omladinski talas za 2020/21. godinu. Takođe u skladu s tim, odabrana je i parola našeg najvećeg projekta, Međunarodne studentske nedelje u Beogradu (ISWiB) – #IAppreciateME.

Zato što je svako od nas poseban. Zato što je svako od nas dragocen. Zato što svako od nas zaslužuje da pre svega voli sebe. Zato što smo svi različiti, a upravo po tome jednaki. Zato što zavređujemo poštovanje. Zato što je naše mentalno zdravlje na prvom mestu. Zato što smo glasni i spremni smo da budemo još glasniji.

Zato što JA #CenimSebe. Da li ti možeš da kažeš isto?