Sajam volonterizma – World Youth Wave

SAJAM VOLONTERIZMA

Sajam volonterizma je jednodnevni projekat informativno-edukativnog karaktera koji se organizuje sa ciljem da okupi mlade ljude i motiviše ih da kroz volontersko angažovanje doprinesu zajednici, spoznaju sebe i steknu relevantna iskustva u različitim sferama.
Prvi Sajam volonterizma održan je 2016. godine u decembru, povodom Međunarodnog dana volontera (5. decembar). Od tada, projekat se održava svake godine u decembru, te će njegovo sledeće izdanje, 2024. godine, biti deveto po redu! Čak i tokom svetske pandemije, u decembru 2020. godine projekat je svakako bio održan - tom prilikom u online formatu. Naredne, 2021. godine, Sajam volontreizma je sveukupno podignut na nov nivo, a uveden je i humanitarni aspekt. Potom je 2022. godine dobio svoj zvanični logo, uveden je nagradni konkurs za Volontera godine, kao i regionalni aspekt. U okviru najskorijeg izdanja, 2023. godine, projekat je dobio unikatni vizuelni identitet i uvedena je mejling lista za prilike za volontiranje u Srbiji.

Osmi po redu Sajam volonterizma održan je 16. decembra 2023. godine na Filozofskom fakultetu u Beogradu, sa sloganom “Dobrovoljno i sa dobrom voljom”. Sajam volonterizma koji je organizovao Svetski omladinski talas u Beogradu održan je 16.decembra 2023. godine na Filozofskom fakultetu. Bio je to jednodnevni događaj fokusiran na informisanje i edukaciju mladih o volontiranju. Program Sajma je obuhvatio nekoliko segmenata:

AGENDA

  • 12:00 - 13:30 - Uvodna reč i predavanje: “Volontiranje - mala tajna uspeha”

Predavačica Ana Paunović je predstavila svoju jedinstvenu i inspirativnu volontersku priču, dočaravši u kojoj meri volontiranje može uticati na oblikovanje karijere i razvoj ličnosti.

  • 13:30 - 13:50 - Pauza
  • 13:50 - 15:20 - Panel diskusija: “Istraži raznolikosti volontiranja”

Panelistkinje Milica Babić, Tatjana Novaković i Aleksandra Šijan su tokom ove interativne sesije opisale volontiranje u različitim sferama i približile učesnicima kako volontiranje doprinosi poboljšanju zajednice.

  • 15:20 - 15:50 - Ručak
  • 15:50 - 17:20 - Radionica “ISWiB pustolovine”

Alumnistkinje Svetskog omladinskog talasa i nekadašnje koordinatorke volontera na ISWiB-u: Sara Oluić, Katarina Mijović i Jana Perišić, su sprovele učesnike kroz simulaciju volontiranja na primeru ISWiB-a, naglašavajući timski rad i podršku.

  • 17:20 - 19:00 - Sajam prilika za volontiranje

Na sajamskom delu projekta predstavljeno je trideset štandova raznovrsnih udruženja i projekata koji nude prilike za volontiranje.

Humanitarna aktivacija

Na Sajmu volonterizma 2023. godine prikupljen je novac za brži oporavak Dorotee Stanković-Mančev. Uz prilog učesnika projekta i članova Svetskog omladinskog talasa, donirano je 55 560 RSD!

2022

2021

Scroll To Top

2020

2019

2018

2017

2016

KONTAKTIRAJTE NAS!

Beograd, Srbija

Email: office@worldyouthwave.org

Za medijsku saradnju: pr@worldyouthwave.org

Za prosleđivanje prilika za volontiranje na našu mejling listu: volonterske.prilike@worldyouthwave.org

© World Youth Wave. All Rights Reserved.

Scroll to Top