MEĐUNARODNA STUDENTSKA NEDELJA U BEOGRADU

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu (ISWiB – International Student Week in Belgrade) je festival za mlade koji se tradicionalno, od 2006. godine, svake godine održava u glavnom gradu Srbije, Beogradu. Festival je otvoren za sve ljude koji imaju između 18 i 30 godina iz celog sveta.

Svake godine ISWiB okupi preko 200 mladih ljudi, uključujući učesnike, moderatore i volontere.

Promovišući ideju „Građanin Evrope“ i „Građanin sveta“ insistiramo na prihvatanju interkulturalnih i evropskih vrednosti i uzdižemo ih na nivo globanog poštovanja i uzajamnog razumevanja.

Ideja vodilja festivala je da približi mlade iz različitih kulturnih i društvenih sredina kroz druženje, ali i nekoliko raznovrsnih tematskih radionica. Kroz ove radionice, blisku kominukaciju i saradnju, interaktivna predavanja i razne otvorene aktivnosti, mladi će biti u mogućnosti da steknu nova saznanja i razmene ideje. Takođe će imati priliku da uspostave profesionalne kontakte sa profesorima i stručnjacima iz različitih sektora, kao i da razviju i stvore sopstvene nove projekte.

Festival je deo SOrCE mreže i se tradicionalno organizuje pod pokroviteljstvom udruženja Svetski omladinski talas.

Za više informacija o samom festivalu posetite naš sajt iswib.org.

2022

2021

AKTIVNOSTI

CEREMONIJA OTVARANJA

Ovo je zvanična ceremonija dobrodošlice naših učesnika, koja se tradicionalno održava u Gradskoj skupštini grada Beograda.

SAJAM DRŽAVA

Događaj koji našim učesnicima pruža priliku da upoznaju kulture, tradicije i ukuse hrane i pića iz različitih delova sveta.

Art Night Activity

ART NIGHT

Ovo je događaj rezervisan za opuštanje i provodjenje kvalitetnog vremena uz umetnost sa talentovanim umetnicima.

DAN NA ADI

Dan na Adi predstavlja najopušteniji dan tokom našeg festivala. Rezervisan je za opuštanje, bavljenje sportom i uživanjem u tzv. „Beogradskom moru“

Flag Parade

DEFILE ZASTAVA

Kroz centar Beograda zastave zemalja učesnika će se vijoriti visoko, podsećajući nas o važnosti međunarodne saradnje, multikulturalizma i tolerancije.

Closing Ceremony Activity

CEREMONIJA ZATVARANJA

Tokom ceremonije zatvaranja svi učesnici će predstaviti rezultate svog rada sa radionica i dobiće potvrdu o učešću na festivalu.

GALERIJA