O NAMA

Svetski omladinski talas (SOT) je omladinsko neprofitno i nevladino udruženje osnovano 2005. godine sa idejom povezivanja mladih na lokalnom i globalnom nivou, njihovim udruživanjem i razvojem. Svetski omladinski talas kroz svoje delovanje podstiče mlade da uče i razvijaju se, dele svoje znanje i iskustva, i daju doprinos zajednici. Osnovna ideja organizacije je davanje šansi mladim ljudima da izraze svoj potencijal, deleći svoja uverenja i ideje, uz to se povezivajući na lokalnom i globalnom nivou kroz različite radionice i edukativni sadržaj.

Ključni ciljevi Svetskog omladinskog talasa su: podsticanje i promocija studentskih i omladinskih projekata i ideja, unapređenje saradnje domaćih i inostranih studenata i omladine, podsticanje bliže regionalne saradnje i etničkog dijaloga između nevladinih organizacija različitih zemalja, promocija međusobne saradnje i razumevanja mladih, kao i borba protiv ksenofobije, predrasuda, rasizma i sve to kroz proces intenzivne interkulturne razmene.

Najvažniji projekti organizacije su: ISWiB – Međunarodna studentska nedelja u Beogradu, Sajam volonterizma, kao i mnogi drugi projekti tokom radne godine.

Od 2010. godine Svetski omladinski talas je sa projektom ISWiB ponosni vlasnik prestižne nagrade Zvezde Beograda, koja se dodeljuje udruženjima koja su realizovala najbolje projekte u oblasti civilnog sektora, a koju dodeljuje Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima.

SOT

VIZIJA

Postati jedna od vodećih evropskih omladinskih organizacija za razvoj mladih i rešavanje aktuelnih društvenih problema

MISIJA

Povezati mlade i podstaći njihov razvoj na lokalnom i globalnom nivou

VREDNOSTI

1. Biti Građanin sveta
2. Želja za stalnim napretkom
3. Sloboda izražavanja mišljenja i novih ideja
4. Pojedinačno zalaganje i timska produktivnost
5. Strast, kreativnost i upornost
6. Solidarnost i zajedništvo

ORG TIM