O NAMA

Svetski omladinski talas (SOT) je omladinsko neprofitno i nevladino udruženje osnovano 2005. godine sa idejom povezivanja mladih na lokalnom i globalnom nivou, njihovim udruživanjem i razvojem. Svetski omladinski talas kroz svoje delovanje podstiče mlade da uče i razvijaju se, dele svoje znanje i iskustva, i daju doprinos zajednici. Osnovna ideja organizacije je davanje šansi mladim ljudima da izraze svoj potencijal, deleći svoja uverenja i ideje, uz to se povezivajući na lokalnom i globalnom nivou kroz različite radionice i edukativni sadržaj.

Ključni ciljevi Svetskog omladinskog talasa su: podsticanje i promocija studentskih i omladinskih projekata i ideja, unapređenje saradnje domaćih i inostranih studenata i omladine, podsticanje bliže regionalne saradnje i etničkog dijaloga između nevladinih organizacija različitih zemalja, promocija međusobne saradnje i razumevanja mladih, kao i borba protiv ksenofobije, predrasuda, rasizma i sve to kroz proces intenzivne interkulturne razmene.

Najvažniji projekti organizacije su: ISWiB – Međunarodna studentska nedelja u Beogradu, Local festival, Sajam volonterizma, kao i mnogi drugi projekti tokom radne godine.

Od 2010. godine Svetski omladinski talas je sa projektom ISWiB ponosni vlasnik prestižne nagrade Zvezde Beograda, koja se dodeljuje udruženjima koja su realizovala najbolje projekte u oblasti civilnog sektora, a koju dodeljuje Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima.

SOT

VIZIJA

Uspostavljanje ravnopravnosti među različitim etničkim i socijalnim grupama i rešavanje svih aktuelnih globalnih problema, a naročito onih koji se tiču mladih.

MISIJA

Naša misija je da pružimo mladim ljudima priliku da spoznaju različitosti i prihvate ih, kroz zajednički rad na aktuelnim društvenim problemima koji se obrađuju i rešavaju na našim multikulturalnim radionicama i festivalima.

ZLATNI KRUG

KAKO

Kroz organizovanje različitih vrsta tematskih radionica, razvijanje sopstvenih novih projekata, organizaciju kulturnih aktivnosti, promociju edukacije i umetnosti .

ZAŠTO

Zato što želimo da pružimo priliku mladima iz različitih kulturnih i društvenih sredina da  kroz festival podstaknu osećaj multikulturalnosti i građanina sveta. Zato što povezivanje, mladih ljudi sirom sveta, doprinosimo podsticanju  kulturnog dijaloga, razmene stavova i ideja, kao i zajednicke borbe protiv predrasuda, rasizma i ksenofobije.

ŠTA

Uspostavljanje ravnopravnosti među različitim etničkim i socijalnim grupama i rešavanje svih aktuelnih globalnih problema, a naročito onih koji se tiču mladih.

ORG TIM

PARTNERI

MEDIA PARTNERI

Svetski omladinski talas

0