Sajam volonterizma

๐—ฆ๐—ฎ๐—ท๐—ฎ๐—บ ๐˜ƒ๐—ผ๐—น๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐˜‡๐—บ๐—ฎ je ๐—ผ๐—ป๐—น๐—ถ๐—ป๐—ฒ dogaฤ‘aj informativno-edukativnog karaktera, u organizaciji udruลพenja Svetski omladinski talas.

Kroz organizovane ๐˜๐—ฟ๐—ถ๐—ฏ๐—ถ๐—ป๐—ฒ, ๐—ฝ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฎ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป๐—ท๐—ฎ, ๐—ฝ๐—ฎ๐—ป๐—ฒ๐—น ๐—ฑ๐—ถ๐˜€๐—ธ๐˜‚๐˜€๐—ถ๐—ท๐—ฒ, a naposletku i ๐—ฐ๐—ฎ๐˜€๐—ฒ ๐˜€๐˜๐˜‚๐—ฑ๐˜†, Sajam volonterizma osvrฤ‡e se na pitanje pozicije volonterizma u druลกtvu, vrednosnih normi koje iza njega stoje i uฤinaka koji iz njega proistiฤu. Polazna ideja jeste da, promocijom volonterizma, mladi spoznaju sebe, razvijaju kompetencije i stiฤu iskustva kroz relevantne aktivnosti koje biraju slobodnom voljom, a u skladu sa liฤnim interesovanjima i ideoloลกkim uverenjima.

Sajam se odrลพava ๐Ÿฑ. ๐—ถ ๐Ÿฒ. ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฐ๐—ฒ๐—บ๐—ฏ๐—ฟ๐—ฎ, od ฤega se prvi dan (5. decembar) sastoji od 5 blokova, kroz koje se predstavlja ๐Ÿฑ ๐—ฟ๐—ฎ๐˜‡๐—น๐—ถฤ๐—ถ๐˜๐—ถ๐—ต ๐˜๐—ถ๐—ฝ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฎ ๐˜ƒ๐—ผ๐—น๐—ผ๐—ป๐˜๐—ถ๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ท๐—ฎ. Aktivnosti prvog dana Sajma ukljuฤuju panel ,,Poฤni od ZAล TOโ€, kao i tribine pod nazivima: ,,๐—ž๐˜‚๐—น๐˜๐˜‚๐—ฟ๐—ฎ๐—ฐ๐—ถ๐—ท๐—ฎโ€, ,,๐—”๐—ธ๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฟ๐—ฎ๐—ท ๐—ฎ๐—ธ๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ถ๐˜‡๐—บ๐—ผ๐—บโ€, ,,๐——๐—ฎ๐˜๐—ถ ๐˜€๐—ฒ๐—ฏ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฟ๐˜‚๐—ด๐—ถ๐—บ๐—ฎโ€ i ,,๐—ฃ๐—ฟ๐—ฒฤ‘๐—ถ ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ถ๐—ฐ๐—ฒโ€. Drugi (6. decembar) ukljuฤuje ๐—ถ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐—ธ๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ป๐˜‚ ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฑ๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ถ๐—ฐ๐˜‚ pod nazivom ,,๐——๐—ฟ๐˜‚๐—ด๐—ฎ ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐˜ƒ๐—ผ๐—น๐—ผ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐˜‡๐—บ๐—ฎโ€ ๐—ถ ๐—ฐ๐—ฎ๐˜€๐—ฒ ๐˜€๐˜๐˜‚๐—ฑ๐˜†.