VIKEND MENTALNOG ZDRAVLJA 2020

Vikend mentalnog zdravlja je projekat koji je udruženje Svetski omladinski talas organizovalo po prvi put 2020. godine. Interaktivna predavanja i diskusije su održane u prostorijama Ustanove kulture Stari grad, gde smo napravili korak napred – u ličnom i društvenom razvoju zajedno sa našim učesnicima!

Vikend mentalnog zdravlja je događaj edukativnog karaktera, koji je raznovrsnim aktivnostima i tribinama dotakao različite aspekte mentalnog zdravlja, ali i osnažio mlade u samorefleksiji, kritičkom mišljenju i osetljivosti kada je reč o ovoj tematici.

Neke od tema koje su kroz raznovrsni sadržaj obrađivali naši govornici i učesnici na ovom događaju su: aktuelne društvene stigme sa našom govornicom Janom Oršolić, život sa invaliditetom i transeksualnošću kroz radionicu Otvorena knjiga sa Nemanjom Tadićem i Matijom Stefanovićem, zatim uticaj društva na doživljaj ličnog identiteta, mentalne bolesti i stigmatizacija suicida kroz razgovor sa Goranom Kneževićem i MIlicom Veljković, kao i navikavanje na promene kroz tribinu Korak ka sebi sa našim govornicama: Dijanom Kocić, Katom Ivakić, Ksenijom Roganović, Bojanom Jevtović i moderatorkom Jelenom Mitić.

vikend mentalnog zdravlja

AKTIVNOSTI

 OTVORENA KNJIGA

Aktuelni društveni problemi kao što su život sa invaliditetom i transrodnosti, prikazani iz perspektive individue na autentičan način osvetljavaju društvenu realnost kao i kritički osvrt na to gde društvo pravi propust.

KORAK KA SEBI

Tribina Korak ka sebi, skreće pažnju na važnost voljenja sebe kao prvi korak u mentalnoj higijeni. Pozivaće na pitanja šta to činimo za sebe i kako percipiramo sopstvenu ličnost i iskustvo?

VAŽNO JE!

Osvrt na problematiku mentalnih bolesti, tipičnih pokazatelja, tokova i ishoda. Osnaživanje u ideji da podržimo borbu osobe koja se bori, kao i da prestanemo da stigmatizujemo suicid i naglasimo cinjenicu da svetli izlaz iz depresije- POSTOJI!

VMZ

NOVA NORMALA

Odgovori na pitanja kako je lična i drustvena stvarnost promenjena, kako se nosimo sa novim promenama i koje su to još promene izvesne.

MODERATORI

Dijana Kocic
Jelena Mitic
Kata Ivakic
Ksenija Rogatic
Bojana Jevtovic
Milica Veljkovic
Goran Knezevic
Jana Orsolic
Matija Stefanovic
Nemanja Tadic

GALERIJA

Svetski omladinski talas

0